Дневен весник Фокус

In: вести

16 ное 2011

Во текот на денешниот ден ми падна првенчето на Никола Младенов – дневниот весник Фокус . Првиот број мене ми се допадна и за разлика од другите дневни про – опозициони весници кои во моментот се печатат или се печателе во минатото . Време , Шпиц , Утрински весник беа весниците кои ја водеа битката против власта но немаа некоја голема читаност и подршка , така да сосем новиот концепт на Никола Младенов очекувам дека ќе може да го наруши монополот со про-владините дневни весници .
Првиот број позитивно ме изненади , па ќе видиме понатаму како ќе се одвива .

Со среќа !

65 Responses to Дневен весник Фокус

Avatar

Stefus

ноември 16th, 2011 at 18:35

Идиотски е да има провладини и проопозициски весници. АКо се смени владата и тие треба ја сменат песната. Жива идиотштина е тоа. Може да има десни и леви весници. Попаметно му е да се јавно декларира како лев ака комуњарски од колку малоуманта `проопозиционен` или лажко-лицемарната неутрален.

Avatar

Andrej nl

ноември 16th, 2011 at 18:38

Никола Младенов е СЕКОГАШ против власта …

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 18:39

Па Николче цел живот е во опозиција , неможе да се декларира како лев или десен

Avatar

Stefus

ноември 16th, 2011 at 18:42

Неконзистентен идиот.

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 18:47

Стефус…Рефус…убаво вика…добро е да има леви и десни медиуми … а не неутрални или со друго име стално контра власта.

Ако некој медиум се декларира дека е стално контра секоја власт…обично завршува на маргините како ЖОЛТ ПЕЧАТ…како класичен РЕКЕТ медиум. Тоа е приказна видена на запад уште одамна.

Најубаво е левицата во МКД да си направи свој печатен медиум по тертипот да кажеме на АЛфа телевизија и да си цепа во јавноста свој ставови и интереси.Така ќе си носите свој заклучок…што велат ЕДНИТЕ а што ДРУГИТЕ.

Вака кој ќе го трпи пак Геровски да ни ломоти дека се залага за слобода, правда, морал, вистина…итн….итн.

Avatar

Andrej nl

ноември 16th, 2011 at 18:53

Оној што е секогаш против власта има принцип дека ВЛАСТА ТРЕБА ДА МУ СЛУЖИ НА НАРОДОТ И ЗАТОА ТРЕБА СЕКОГАШ ДА СЕ КРИТИКУВА …. За да власта работи подобро и подобро треба да е под постојана критика, само така на НАРОДОТ КЕ МУ БИДЕ ПОДОБРО …

Глупаво е да имаш провладини весници и новинари … Секогаш се против интересите на НАРОДОТ ….

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 18:58

Прво го поздравувам излегувањето на новиот дневен весник. Денеска си го купив затоа што е убаво проветрување во медиумскиот простор…ВО ОВОЈ МОМЕНТ.

Но мислам дека Андреј не си во право. Големиот број западни медиуми кои себеси се декларираа како контра власта секојпат…пропаднаа…затоа што истите се служеа со класичен медиумски рекет. ..т.е ако неќеш да ти ја објавам оваа информација за тебе како моментален властодржач…ПЛАТИ МИ.
Или пак плати ми за да лиферувам информација која нема врска со вистината…ако ме тужат ти плати ми ја оштетата која ќе ми биде изречена.
МОжеби не си слушнал за ова па те препраќам малку да посурфаш.

Затоа чисти ЛЕВИ И ДЕСНИ МЕДИУМИ…така е на запад…нема зашто тука да биде поинаку.

Таков

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 19:02

Критика без идеологија нема. Тоа е празно критизерство и не води никаде. Ако немаш нешто конкретно да понудиш како алтернатива боље ќути само се резилиш.

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 19:14

стефус … апсолутно точно…и не само тоа…кога критикуваш и само критикуваш… се лишуваш од одговорноста кога ќе дојдеш на власт да се однесуваш исто како тој што си го критикувал…како идеолошки критизер кој претендира на власт критиката ќе има повеќенасочна тежина.

Чиатетелите односно гласачите може и да не гласаат за критизерот…ако истиот би се оденсувал исто како опонентот кон кого е насочена критиката. Тоа моментално и се случува во Македонија. СДСМ критикува преку своите т.н борци за вистина и морал…и себеси се амнестира … кога ќе дојде на власт исто така ќе се однесува.
Ова е болка на сите балкански демократии.

Avatar

Andrej nl

ноември 16th, 2011 at 19:30

За критикување на власта не е потребна идеологија … Идеологијата само ве прави слепи …

Николче никогаш немал амбиции да стане дел од ниту една власт, а скоро сите дојдоа преку него на власт, за да овој веднаш потоа се сврти против нив и ги критикува сите нивни мани и небулози …

Во Македонија 20 години власта го ебе народот во здрав мозок и место власта да се плаши од народот дојдовме до пардоксот на комунизмот народот да се плаши од власта….

Повеќе вакви како Никола и Македонија може да оди напред …

Не ми споредувај со запад… Тамо има нешто што во овие дваесет години во Македонија се загуби МОРАЛ … Ваков или онаков имаат морал и се плашат од народот …

Кај нас никој пет пари не дава за народото, го спомнува само пред избори, а во меѓу време СИТЕ си го товарат самарот…

Avatar

Andrej nl

ноември 16th, 2011 at 19:31

Никола е Никола Младенов … Да нема забуни со ….

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 19:40

Андреј тешко е човек во твој години да го промени ставот или ако ништо друго да направи еволуација на сопствените ставови.

П:С

На запад најмалку има морал…но има воспоставени правила на игра.

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 19:42

Сите викаат дека работа `за народот` од Комунисти до Нацисти.
Другата опција е апсолутен Популизам. Народот ќе сека земја Дембелија ама нема. Без идеологија си без компас како мува без глава. Можеш само да критикуваш и сакаш се ама не си способен ништо да направиш. Бидејќи по делата сам се дефинираш идеолошки.

Avatar

Никола Младенов е човек на Љубчо

ноември 16th, 2011 at 19:51

Никола Младенов е човек на бугарофилот Љубчо Георгиевски. ништо чудно овој весник да го финансира и тајната служба на Бугарија само за да работи на штета на македонските национални интереси. затоа во него ќе пишуваат и Героски и Фрчковски и Љубчо Бугарчо. сите предавници на едно место.

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 19:56

лелеј пациент … коментаров е крај.

Avatar

Никола Младенов е човек на Љубчо

ноември 16th, 2011 at 19:58

Бугарофилот Љубчо му го финансираше и неделникот Фокус. затоа Младенов никогаш не напиша ниеден лош збор против Љубчо Георгиевски туку цело време пљукаше по Груевски.

Avatar

Сандо

ноември 16th, 2011 at 20:06

Никола Младенов е човек на свети џеб.
Штета што не се лустрираат новинарите.
Ко беше уредник на „Млад Борец“ беше голем југословен, српка удба му објавуваше статии во весникот, а он се залагаше за бришење на белите петна од македонската историја според рецептот позајмен од режимот на Хруќчов, кој ги бришеше бечите петна на сталиизмот.
Сега се ујдисал со Бранко Геровски и ќе прават независно новинарство. Ха, ха… Додека има волна, ќе има и џемпери.

Avatar

бивша новинарка

ноември 16th, 2011 at 20:11

Јас имам слушано дека и Младенов е бугарофил како Љупчо.

Avatar

oggiedoggie

ноември 16th, 2011 at 20:25

Ако некој уште еднаш спомне дека во Македонија има партии со десна идеологија, ќе си има работа со мене.

Смешно е и на ниво на идиотизам, да се коментира за политичкиот жабурок во РМ и истовремено да се тврди дека во РМ има десничарски партии

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 20:29

Јас имам слушнато дека бизнисот на Никола Младенов му го финансира баба му.

Секој ден оди кај нејзе и оваа му дава пари во кеш.

Avatar

сегашен неновинар

ноември 16th, 2011 at 20:37

де распрашај се и дали ќе има снег за нова година, те молам многу ми е битно !

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 20:43

После првиот број можам да заклучам дека дефинитивно ќе е освежување во медиумскиот простор кој во моментов е катастрофален . Еден опозиционен весник како Утрински весник не е читан од никого и весници кој тераат по расположението на Ќерим , ова ќе биде вистинско освежување .
Се надевам дека нема Никола да забега како Велија во последните месеци на емитување на телевизијата и весниците , туку ќе биде избалансиран и благо наклонет кон опозицијата .

Avatar

Andrej nl

ноември 16th, 2011 at 20:59

Еве само малку што во последно време Младенов пишува за Љубчо

http://img249.imageshack.us/img249/297/dsci0591b.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/984/dsci0620.jpg

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 21:17

Младенов пишал дека ЉуПчо е Лузер со големо Л. Ко да не го знае некој тоа.

Avatar

Barabbas

ноември 16th, 2011 at 21:24

Не можам да најдам интернет издание. Има ли?

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 21:27

Љупчо има колумна денес во првиот број , ама таа страна одма ја прескокнав , некако човеков ми е исчитан :)

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 21:30

http://www.fokus.mk ќе биде страницата но сеуште не е активирана

Avatar

хммммммм..

ноември 16th, 2011 at 21:30

Прочитајте ги внимателно линковите на Андреј!!!! ….во првиот линк освен на почетокот,поинтересно е што подолу пак се спомува за Љубчо…..е тој дел прочитајте го внимателно…….ќе забележите дека Младенов жали што немаме ни пруга до Бугарија,ни авионска линија до Софија….дури му иде да заплаче затоа што не сме поврзани со Бугарија…. Младенов жали што Македонија не тргнала по бугарофилскиот пат!!!!…..прочитајте ги внимателно и двата текста!!! цело време Младенов ги напаѓа србите и србокомунизмот…… и посебно ја напаѓа оската белград-атина а никаде ни еден лош збор не напишал против бугарија!!!! читајте внимателно!!

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 21:36

ај прочитај ја поубаво колумната …

Avatar

хммммммм..

ноември 16th, 2011 at 21:38

ај ти прочитај ја највнимателно и ако имаш мозок вклучи го…..тапчо глупав!!!! толку си глупав што не се опишува!!!

Avatar

хммммммм..

ноември 16th, 2011 at 21:47

Младенов намерно вели дека Љубчо владеел демек со српски манири за да го скрие бугарофилството на Љубчо…….и да го заштити Љубчо од нападите во јавноста за бугарскиот пасош……со тоа Младенов сака да не лаже и да ни каже: гледајте Љубчо не е за Бугарија и не е бугарофил…… а тоа бугарско гомно Љубчо отворено ги негира Македонците и јавно изјавува дека постоиме како народ од 1945…. бугарски човек е Љубчо децаааа… ах деца деца…..треба уште многу фурни леб да јадете да ги разберете подлабоко работите…..

Avatar

mecetousko

ноември 16th, 2011 at 21:49

хммммммм катастрофа ти се коментарите…ЗНАЧИ … мора да се пишува лошо за Бугарија…аха…да знаеме.

Лозинка…пцуј по бугарите.

За влез во вечноста.

Avatar

хммммммм..

ноември 16th, 2011 at 21:59

„…Судбината на Груевски е во рацете на Љупчо,, е насловот на уводникот во најновиот број на неделникот ,,Фокус„

http://www.makdenes.org/content/article/1866585.html

ех деца деца….. гледате ли кој сакаше да го воскресне Љубчо???? ….. од 2009 година е текстот….. судбината на Груевски била во рацете на татарот Љубчо……..а Љубчо во 2009 немаше ни 1% поддршка……и после не бил Младенов бугарофил и не бил за Љубчо…

Avatar

хммммммм..

ноември 16th, 2011 at 22:02

Ушле и ти си за Љубчо бугарчо??? ….нешто како да те боли кога се пишува против бугарите а??

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:03

Не се согласувам најпрво со тоа што ти тврдиш дека некој што жали за непостоењето на пруга или пак директен лет до Софија е бугарофилство во тоа време кога е пишувана колумната , тогаш значи и јас сум бугарофил . Биле предвидени пари во времето на СДСМ кој ги снемало , а во времето на ДПМНЕ се ветила изградбата , но не се случила .
Љупчо владееше со истите методи кои во тоа време се владееше на Балканот , а сега истиот метод го прави и Груевски ( поврзи малце со Санадер и неговите маркетинг агенции )
Нападите со бугарскиот пасош поминаа , сега Љупчо е обвинет дека бил против независноста на Македонија по обидот за коалиција со СДСМ . Од сега што ќе бидат Љупчо и Младенов ? Удбаши ?

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 22:04

Типично Проопозиционерско пишување. Љупчо е опозиција затоа толку го мазат. Ништо посебно.

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:09

Мислам дека мал дел од судбината на Груевски е во рацете на Ѓеоргиевски , па види ги пријателе последните избори доколку ДПМНЕ имаше разочарани некои си 5 до 10 000 гласачи кои би требало да отидат во ВМРО НП и оние 48 000 гласачи сепак не се потценувачка бројка и одеднаш сред избори Ѓеоргиевски изјавува дека ќе коалицира со СДСМ и сите тие разочарани членови од ДПМНЕ кои сакаа да гласаат за НП се враќаат и заедно со други 20 000 симпатизери на народна гласаат за ДПМНЕ . Нели беше така на последните избори ? Поправиме ако грешам …

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 22:13

Неутралец убаво си ја разбрал теоријата на Младенов. Не би навлегувал во вистинитоста. Зошто е што би било ако би било. Но, теоријата е типична Опозицинерска Пропаганда.

Avatar

Сандо

ноември 16th, 2011 at 22:16

Во РМ многумина т.н. бугарофили се под контрола на братската ни српска тајна служба. Во светот на разузнавањето не се зане кој е кој.
Понекогаш нивните постапки кажуваат кому му вршат работа.
Младенов работи за свети џеб, исто како Љубчо. Впрочем, сите на работа одиме заради плата. Друго е кој како ја заработува. Гледајте си сеир и уживајте.

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:22

stefus-refus ако гледаме така на нештата и ова што сега ние го пишуваме е некоја си пропаганда , некој ќе ја оцени како пробугарска , некој како просрпска , зашто патиме со комплексите дека некој работи за соседите . Секој треба да работи за државата , дајте да ги отстраниме тие стереотипи .

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:28

Сандо кога ќе дојде 15 луѓето не ги интересира од кај доаѓа платата , битно да стигне платата :)

Avatar

stefus-refus

ноември 16th, 2011 at 22:32

Има разлика од Партиски Математики и државни интереси. Теориите на Младенов се Партиски Математики борба за гласови а не државни и национални интереси. Мислам дека тоа е јасно.

Avatar

Mudriot buf

ноември 16th, 2011 at 22:32

Тие шо до 2004-та му го пушеа на Љубчо, на бугарски к.р свиреа?

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:37

Се согласувам stefus-refus но сепак доста е да се слуша како сите ни работат зад грб и како тоа ние го осудуваме , но сепак не превземаме ништо .

Avatar

neutralec

ноември 16th, 2011 at 22:39

мудар има една чудна дијагноза за сите тие , амнезија имаат !

Avatar

Математичар

ноември 16th, 2011 at 23:24

Да не беа “бугарофилите “може ќе немаше независна Македонија или ќе имаше ,откако Србија ќе се отцепеше од Србославија после Црна Гора .

Avatar

gragjanin za razlikite

ноември 17th, 2011 at 00:48

vo cel svet postojat provladini i opozicioni vesnici ( postojat i drugi: od centarot, finansiski, liberalni i sl.) i koga kje se smeni vlasta opozicioniot stanuva provladin i obratno. toa e normalno bidejki nekoj treba da ja objasnuva i promovira politikata na vlasta i da gi ima i drugite so sprotivni zamisli za soodvetni proekti. Znachi, povtoruvam, toa e normalno! No, ne e normalno provladin vesnik, kako shto e Vecher, da shiri crna propaganda i kleveti za neistomislechkite. Toa ne e informiranje za rabotata na vladata, toa e shirenje na propaganda

Avatar

objasnuvanje za Andrej

ноември 17th, 2011 at 01:01

Nikola Mladenov zaedno so Pavle Trajanov ja oformija partijata na Trajanov (ne znam kako se vika), no potoa se skaraa i Nikolche izleze od politikata. Znachi Mladenov napravi obid za vlez vo politikata. Popatno, Pavle Trajanov mu stana i kum

Avatar

alexandro

ноември 17th, 2011 at 08:50

Секоја појава на нов дневен весник треба да се поздрави како демократска придобивка.
Да се суди предвреме за карактерот на весникот пред да се прочита првиот број е неумесно и некоректно.

Avatar

neutralec

ноември 17th, 2011 at 10:32

Види граѓанину Вечер немаш ни потреба да отидеш да го купиш до трафика бидејќи уште вечерта на компјутер го имаш изданието очигледно дека целта на Вечер не е да се заработи туку да сработи одредени работи за власта . Иако , до пред некој ден Латас се курчеше како со Бојо заедно го купиле , сега Бојо кој е во сериозни финансиски проблеми тврди дека весникот е на братот на зет му

Avatar

Barabass nl

ноември 17th, 2011 at 10:38

Сега го видов Фокусов. Многу евтино, како хибрид на Вечер и Вест.

FAIL

Avatar

neutralec

ноември 17th, 2011 at 18:17

Не го купив вториот број , инаку првиот барем мене лично ми се допадна

Avatar

Barabass nl

ноември 17th, 2011 at 18:19

Мене Утрински отсекогаш ми бил убедливо најдобар весник во Македонија. Дури и кога Дневник беше нормален.

Некако најозбилно ми делува.

Avatar

effo

ноември 17th, 2011 at 18:26

Кутрински делувал озбилно? хахаха :lol:
Имаа добра интернет страница до скоро,ама и таа ја расипаа глупердите.

Avatar

Barabass nl

ноември 17th, 2011 at 18:29

Е кој е Ефо поозбилен?

Avatar

nil/nl

ноември 17th, 2011 at 19:46

effo vecit kontrasu haha..
nemoj samo da kazes deka vecer
na batkoti latas e seriozen vesnik
a nikolce mozebi ja raboti najneobicnata sema na finansiranje,,
toj si lapka pari sekogas od opozicijata.taa e najsugurna ;)
vo borbata za vlast nikogas ne stedi na pari…
ps. zar mislite deka казната za bankarskite stedni vlogovo na crvenkoski
ja plati mladenov?????
hehe ste se zaebale .
toa vmoroto plakase ;)

Avatar

alexandro nl

ноември 17th, 2011 at 20:24

Казната ја плати Трифун! FYI only!

Avatar

effo

ноември 17th, 2011 at 20:39

А кое вмро плаќаше Нилчо? Не си доволно јасен,а и не си ја прочитал погорната дискусија. Неколку дискутанти многу јасно посочија чија мифка е Младенов.
А како само лесно претпостави дека латас ми е батко, жив ти се? Глупост тресна и тоа огромна, како последица на дологотрајната опозициона накурченост изгледа. Мене Латас ми е еден од најодвратните новинари,ако баш сакаш да знаеш. Никогаш ништо позитивно не сум напишал овде на блог за него. Тој е најрасипаниот новинар,иако има еден куп слични на него низ нашите медиуми. Се продаваат за пари ко ороспии, па после се чудат што до овој степен им е стигната професијата.
Постот е за новиот дневен весник `Фокус`?
Според имината ангажирани околу него не делува дека нуди нешто ново, иако е ред да им се даде простор и време да се изјаснат што намера имаат. А како ќе опстанат на пазарот ќе видиме. Геро го продаваше Шпиц лесно затоа што зел ланец Хедис му беше на располагање,како ќе се пробие Фокус, ќе видиме.

Avatar

neutralec

ноември 18th, 2011 at 19:22

Има многу факти кои говорат дека Трифун и Младенов се во добри контакти , доколку како што вие тврдите тој му ја платил казната од 25 или 30 000 евра колку и да беше , исто така се спомнуваше Трифун Костовски како еден од главните финансиери на овој проект . Но , колку тоа е точно не се знае , сепак весникот е во сопственост на Никола Младенов , а главен уредник е Јадранка Костова .
Најмногу ме чуди колку долго ќе трае љубовта Героски – Чадиковски – Борјан Јовановски – Младенов – Костова , сепак секој од нив е суетен … Ќе видиме како ќе функционира оваа комбинација

Avatar

Леви

декември 3rd, 2011 at 15:54

А бе неутралец! Да не ти заврши смената? Нешто ко да се подзаборави. А бе капна, човече! Легни си малку. Види штоти прави жената, децата, а душко. Немој така, о слепаго. Не велаа.
Твоите ганглиарни рецензии се за лабабараториски анализи. Причекај , па ќе ги видиш резултатите.

Avatar

ZORAN

март 8th, 2012 at 21:06

KONECNO VESNIK VO MAKEDONIJA KOJ JA OTSLIKUVA REALNOSTA VO DRZAVATA.

Avatar

miki

март 17th, 2012 at 00:47

mars bre kakov fokus ne sakam ni vo race da go fatam a kamoli da gi citam glupostite na mladenov uuuaaaaaa fokuuuuus daj boze da te snema

Avatar

mikikalimero

март 17th, 2012 at 00:54

samo Grujo e penicilin za vas toj ke ve sredi ke vi dade i fokus i tie sto go pisuvaat ne vi e sram nikojpat nema da go kupam samo napred grujo ostavi gi ovie da laat kako kucinja toa im e rabota za toa pari zemaat

Avatar

gragjanin

март 17th, 2012 at 20:56

eh, MIki, Miki, koga Mladenov navivashe za Vmro i go plikashe Branko, togash beshe dobar i mu go krevavte tirazhot do nebo

Avatar

Дејан

март 21st, 2012 at 10:27

Абе дај како да најдам некоја врска, да се вработам во некоја државна фирма, ме заболе уво шо ќе праеле Геро и компанија. Пуни се камен и они и Сорос.

Comment Form

About this blog

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra.

Photostream

Categories

Archives

  • grga: и каков мотив ќе имаат за работа? [...]
  • karamba!: Не сери Лименко, ако мислиш дека вчера победи демократ [...]
  • roboto: Оф леле само по кој пат ја жалиме демократијата во маке [...]
  • karamba!: Илјада години молчење.....за смрта на демократијата во ж [...]
  • штеточини: Неутралец како би било да помолчиш малку повеќе за ова [...]

Календар

ноември 2011
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Посетители

free counters